Skip to main content

Hamam, rasul & klanschalen

Bekijk hier de meeste ‘wereldse’ behandelingen die Spa One rijk is.

Welkom in de wondere wereld van het Oosterse badhuis. Hier vind je eeuwenoude reinigingsrituelen uit het hart van Centraal-Azië. Laat je verwennen en verzorgen met een van deze unieke rituelen.

Reserveer nu
Spa_One_haman_rasul&klankschalen_haman

Ottomaanse Hamam

Reserveer nu

De originele Ottomaanse hamam combineert scrubben met een olijfzeep ‘massage’. Met een kese (scrubhandschoen) wordt de huid ontdaan van dode huidcellen en stimuleren we de bloedcirculatie in de huid. Hierna volgt een weldadige wolk van olijfzeepschuim waarmee een ‘massage’ wordt gegeven om spanning van het lichaam los te laten. Bij 50 en 80 minuten wordt ook een hoofdhuidmassage gegeven met conditioner.

80 min. voor €99

50 min. voor €74

25 min. voor €41

Spa_One_lichaamsbehandelingen_mineral_body_mask_by_piroche

Marokkaanse Hamam

Reserveer nu

De originele Marokkaanse hamam combineert een reiniging door zwarte zeep met een pakking met vulkanische klei. De zwarte zeep bereidt de huid voor op het ontdoen van dode huidcellen met een kese. Hiermee stimuleren we celvernieuwing, bloedcirculatie en het afvoeren van afvalstoffen. Hierna brengen we een vulkanische klei rijk aan mineralen om de huid te voeden.

80 min. voor €99

SPA ONE_Behandelingen_Lichaamsbehandelingen_Header

Delight Honey Hamam

Reserveer nu

Volledige bodyscrub met de traditionele scrubhandschoen om dode huidcellen te verwijderen en afvalstoffen af te voeren. Hierna volgt een voedende massage met pure rauwe bloemenhoning. Honing staat bekend om de voedende eigenschappen voor de huid en ook verbetert het de capaciteit van de huid om essentiële vitamines op te nemen. Ideale behandeling voor een droge huid.

80 min. voor €99

Spa_One_haman_rasul&klankschalen_haman

Turks Koffieritueel

Reserveer nu

Gebaseerd op een Turks beautygeheim helpt dit ritueel om de textuur van het lichaam te verstevigen en cellulitis te bestrijden. Door een koffie-scrub stimuleren we vochtafdrijving en wordt de huid steviger.

50 min. voor €74

Spa_One_haman_rasul&klankschalen_rasul_Oriental

Doe-het-zelf-hamam

Reserveer nu

Groepsritueel onder begeleiding waarbij je je eigen Marokkaanse hamam gaat uitvoeren. Eerst de zwarte zeep inmasseren, dan met de kese alles los scrubben en vervolgens de vulkanische kleipakking. Je voelt je helemaal herboren na afloop!

20 min. voor €19

Spa_one_stoom_ceremonie

Stoom Ceremonie

Reserveer nu

Een wisselend stoomritueel wordt begeleid door een medewerker die je mee op reis neemt. Bij aanvang krijg je een door ons team samengestelde zoutscrub. Deze breng je zelf in het stoombad aan. Tijdens je verblijf wordt de stoom met diverse wappers over je verspreid. Vervolgens verlaat onze medewerker de sessie, zodat je in alle rust verder kunt genieten. Na het afspoelen van de scrub krijg je nog een tonic om je gezichtshuid het extraatje te geven dat ze nodig heeft.

15 min. voor €15

Spa_One_Marokkaanse_Rasul

Marokkaanse Rasul

Reserveer nu

De rasul is een reinigende behandeling die je zelf uitvoert. Eerst krijg je een scrub, daarna de rijke vulkanische klei om het lichaam mee in te smeren terwijl je in het stoombad plaatsneemt. Na enige tijd gaat het ‘regenen’ en is het moment aangebroken om de klei van het lichaam te wassen. Ter afsluiting krijg je nog een tonic aangeboden voor direct na het ritueel en een body lotion voor bij vertrek. (stoombadritueel dat in groepsverband wordt verzorgd)

15 min. voor €15

Spa_One_saunas_the_oriental

Wierookceremonie

Reserveer nu

Daarnaast doen we ook een aparte wierookceremonie in onze Oriental-sauna. Deze heeft een ander karakter en biedt meer ruimte en aandacht vanuit de saunameester. Met een kooltje gaan we per seizoen andere kruiden, bloemen en/of hars roken en deze door de cabine verspreiden. (in groepsverband)

15 min. voor €5

Spa_One_haman_rasul&klankschalen_rasul_klankschalen

Klankceremonie

Reserveer nu

Deze ceremonie wordt 2 à 3 keer per dag gegeven op de 1e verdieping voor een kleine groep. Tijdens de ceremonie worden niet alleen klankschalen gebruikt, maar ook diverse andere klankinstrumenten zoals een ocean drum, rainstick & koshi’s.

25 min. voor €5

Tibetan Sound Massage

Tibetan Sound Massage

Reserveer nu

Een individuele klankmassage in combinatie met aromatische oliën maken van deze behandeling een bijzondere ervaring. Het revitaliseert lichaam, geest en ziel. Je lichaam raakt weer in balans met hernieuwde energie of diepe ontspanning, dat ligt aan je eigen ‘state of mind’ voorafgaand aan de behandeling.

50 min. voor €74

80 min. voor €94

Spa_One_faciliteiten_sauna's

Opgietingen in de buitensauna

Reserveer nu

Veel saunabezoekers zijn al bekend met de opgietingen (ook wel afguss of löyly genoemd) die gegeven worden. Hierbij wordt door middel van water en ijs, waaraan essentiële oliën zijn toegevoegd, op de kachel te plaatsen de luchtvochtigheid verhoogd die wordt verdeeld over de cabine door diverse technieken en middelen. Denk hierbij aan wapperhanddoeken en waaiers. Bij Spa One doen we dit iedere dag op verschillende momenten in de buitensauna.

Hiervoor zijn geen extra kosten en is reserveren niet van toepassing.

Gun een ander ook een heerlijk dagje ontspanning.

Reserveer nu je saunabezoek of een van de vele arrangementen.