Reserveren
Behandelingen
Arrangementen

De architecten van SPA ONE


Huub Segeren
verteld:

‍Als architect keer ik me al vijfentwintig jaar tegen de gevestigde orde. Iedereen praat over duurzaamheid maar in de praktijk blijkt architectuur net zoiets te zijn als mode: iedereen doet hetzelfde en als de modetrend voorbij is zouden we al die lelijke gebouwen het liefst willen slopen.
Onder de naam Anselmus Poneli schrijf ik boeken uitgegeven door uitgeverij Aspekt. In die boeken probeer ik filosofieën over het leven en kritiek op de wereld te koppelen aan vorm. Het uitgangspunt voor een nieuw gebouw wordt dus niet bepaald door wat ánderen doen, maar ik probeer de originaliteit vanuit het grotere geheel - het leven, de wereld -,  op te bouwen. Beeldende Architectuur noem ik dat. In Dre Meerhoff en Twan Veraa bijgestaan door Bart Veraa en John Pasveer heb ik geweldige ondernemers die minimaal geen doorsnee willen. Uit onze, soms felle discussies is uiteindelijk Spa One geboren, een gebouw met voor Nederlandse begrippen een bijzonder originele en eigentijdse Thermen. Over de grenzen kijkend wordt deze originaliteit alleen nog maar groter: dit concept bestaat buiten Nederland nauwelijks!
Als Anselmus Poneli maak ik in het gebouw een kunstwerk (samen met mijn partner Marianne Vereijken) onder de naam: Your God, an unendless tree. Daarin mijn visie op de dor en het leven. Buiten op het gebouw maak ik een viertal wandschilderingen - samen met collega architect Twan van Lanen -, waarin het leven als wervelend wordt verondersteld. Het leven als golven van energie in relatie met het water in een Spa.Alles bij elkaar is architectuur een geweldig vak maar de bouw van een thermen bijzonder complex voor allen die eraan deelnemen!!


Hans Kuijten legt uit:

‍We schrijven maart 2017 dat ik werd gebeld door Andre Meerhoff, met de vraag eens te komen praten en mee te denken in de uitstraling van een nieuw te bouwen Wellness complex omgeving Oosterhout. Een pand ontworpen door Architect Huub Segeren, dat van zichzelf al ontzettend spannend en uitdagend is om in te richten…. zonder daarbij ook die gedachte en vormgeving te schaden. Getipt door goede vriend en bekende tuinmeester Fons Linders gaf het ondernemende team achter Spa One mij het vertrouwen een interieur ontwerp te maken voor het gehele complex. Een warme deken, een eigentijdse doch serene uitstraling moest de wellness krijgen. Met aardse tinten en de beleving creëren van buiten naar binnen en visie versa. De eerste schetsen en ideeën komen al snel op tafel en vallen bij iedereen in goede aarde….een leuke en inspirerende samenwerking is geboren.Ik ontwierp het interieur en beleving als ware het een hotel ervaring, met een imposante en pakkende lobby, een logische doorloop van restaurant, bar en living ruimte…. allemaal familie van elkaar en alles ontworpen in neutrale aardse tinten, materialen en uitstraling. Met een flinke vleug luxe welke de gast op dit niveau mag en kan verwachten. Een totaal uitstraling waar men zicht thuis voelt, waar je heerlijk kunt relaxen, eten en drinken en je kunt genieten van de details die het ontwerp bevat. Waar je ook bent, loopt of kijkt er valt telkens weer iets nieuws te ontdekken, zonder overdreven design en overbodige items. Sereen, rust maar vooral warm huiselijk , dat was en is voor mij de kapstok, maar zeker ook het uitgangspunt. Ik denk meer dan geslaagd en klaar voor de toekomst.