Reserveren
Behandelingen
Arrangementen

Zwangerschap

Kun je naar de sauna als je zwanger bent?
Als je zwanger bent kan je na de eerste drie maanden naar de sauna gaan als je dat voor je zwangerschap ook regelmatig deed. Veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap last van het vasthouden van vocht. Een bijkomend voordeel van de sauna is dat je gemakkelijk overtollig vocht verliest. ‍ Ben je nog nooit naar de sauna geweest? Dan raden wij je aan om jouw bezoek aan de sauna uit te stellen tot na jouw zwangerschap. Dan heb je ook iets fijns om naar uit te kijken: een complete dag heerlijk relaxen!

Wanneer kun je naar de sauna?

De eerste 3 maanden...

Waar moet je nu precies rekening mee houden? In de eerste drie maanden is het onverstandig om naar de sauna te gaan. Je kindje is zich dan nog volop aan het ontwikkelen. Ook wanneer je een regelmatige saunaganger bent raden wij een bezoek af in de eerste drie maand. Het is altijd belangrijk om goed naar je eigen lichaam te luisteren, voel je je toch niet goed? Trek dan direct aan de bel!

Na de eerste 3 maanden...

Na de eerste drie maanden kun je een bezoek aan de sauna brengen. Ga niet op het hoogste bankje zitten, maar neem plaats op één van de lagere bankjes omdat de temperatuur daar lager is. Het is verstandig om niet meer dan 10 minuten in de sauna te blijven zitten. Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam meer moeite om zich aan de omgevingstemperatuur aan te passen, neem daarom na je rondje sauna extra veel rust.

De laatste 6 weken...

De laatste zes weken is het onverstandig om in een dompelbad te gaan zitten. Je zou al ontsluiting kunnen hebben en je hebt dan iets meer kans op een infectie. Het is dan ook niet verstandig om gebruik te maken van andere baden waarin je gaat zitten, zwemmen of drijven. Om af te koelen kun je het best gebruik maken van een koude douche of een koud water slang.

Wat kan ik niet gebruiken?

De Infraroodsauna mag je niet gebruiken tijdens je zwangerschap. De straling van de infraroodlampen kan schadelijk zijn voor de baby. Let daarnaast op met het boeken van een massage of andere behandeling, bepaalde drukpunten en crèmes zijn uit den boze tijdens je zwangerschap. Twijfel je over de geschiktheid van een bepaalde behandeling? Stuur ons dan een bericht. Een van onze ervaren medewerkers helpt je graag bij het maken van een goede keuze.

Zwangerschapsbehandelingen
Contactgegevens